22 april 2012

Calissons d'Aix

Med undantag för en mycket trevlig och rolig träningsförmiddag med svägerskan igår har den här helgen varit ganska trist. Min man har varit sjuk och sovit bort i stort sett hela helgen och jag har passat på att jobba och läsa lite till min distanskurs. Med sjukdom i huset har det inte heller känts lockande eller roligt att laga mat.

Jag har med andra ord inga fina bilder på trevliga helgmiddagar att bjuda på. Istället tänkte jag visa vad jag fick av fransyskan som bodde hos mig. Dessa små godbitar kallas "Calissons d'Aix" och är en fransk konfekt som har sitt ursprung i den franska staden Aix-en-Provence. Konfekten har lång historia och sägs vara dyrbar och exklusiv. Den är gjord på mandel, socker, syltade meloner och apelsiner. Det smakar lite som marsipan, men lite fruktigare. Mycket gott och roligt att testa! Merci beaucoup!Om ni kommer till Provence får ni köpa en ask Calissons d'Aix"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut