20 april 2012

Dubbel kladdkaka med daim

Jaha, det här blev då inte mycket till myskväll det här... Idag har humöret varit på topp, jag har sett fram emot en härlig kväll med mannen, varit och tränat, tänkt ut kvällens meny och varit och handlat god mat. Sedan kommer jag hem till en man som ligger och mår illa och inte ens kan höra mig prata om mat... Vilket antiklimax! Och usch, vad jag tycker synd om min man som mår så dåligt! Hoppas att det går över snabbt!

Här blev det en ostsmörgås till middag och lite choklad till efterrätt, inte så mycket att blogga om direkt. Istället tänkte jag tipsa er om en härlig kladdkaka som jag gjorde för ett tag sedan. I det här receptet har jag gjort dubbel sats av kladdkakesmeten, det gör jag nästan alltid, då blir kakan inte så platt och tråkig. Testa det, det är så mycket godare! Perfekt om man är många också, för jag lovar att man inte tar så stor bit. Den är mäktig :)


200 g smör
4 ägg
5 dl socker
3 dl vetemjöl
6 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
1-2 dubbeldaim

Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Rör ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i äggblandningen. Tillsätt till sist det smälta smöret och rör om tills allt är väl blandat. Häll smeten i en smord form med avtagbar kant. Hacka daimen och strö över kakan. Grädda i 175 grader i ca 35-40 minuter (den ovanligt långa gräddningstiden beror på den dubbla mängden smet). 

Lår gärna kakan stå till sig ett tag i kylen, den blir bara godare! Servera med grädde och garnera med hackad daim. Så smarrigt!

1 kommentar:

  1. Hittade detta! Fantastiskt Tack! Blir kakan inte torr på utsidorna och jätterinnig i mitten om man tar dubbla satser?

    SvaraRadera

Skriv ut