23 april 2012

Citrongrottor

Puh, helt utmattad efter ett step-pass på Friskis. Måste gå och lägga mig, men fastnade i soffan framför Morgan och Ola-Conny. Verkligen inte min typ av tv-program, men de befann sig i Paris och då kan man ju inte låta bli att titta : ) Om en månad befinner jag mig där med mina elever. Ska bli så härligt att återse staden!

Gillar ni citron? Testa då detta alternativ till de traditionella hallongrottorna. Mycket gott! Tack lilla mamma för receptet!Till ca 25 st ganska stora kakor:
250 g smör
1,5 dl socker
4,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl marsanpulver (för kokning)
1,5 dl lemon curd

Låt smöret bli rumstempererat och rör sedan smidigt med socker. Blanda ner mjöl, bakpulver och marsanpulver och arbeta ihop till en smidig deg. Rulla små bollar och lägg i små pappersformar. Tryck en fördjupning i varje boll och fyll med lemoncurd. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.

Så gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut