14 maj 2012

Fläskfilégratäng med bacon och ädelost

God morgon!
Jo då, efter att ha gjort uppskattningsvis en halv hemtenta och rättat en hel klass med bokrecensioner fick jag en härligt lugn kväll med middag och tv igår. Vi lagade en supergod fläskfilégratäng med bacon och ädelost. Jag åt en smarrig sallad med avokado och melon till och maken åt potatiskroketter (han gillar de där frysta sakerna...). Superdupergott var det hur som helst! Gillar man ädelost kan jag verkligen rekommendera denna gratäng!

Däremot var det ju ingenting bra på tv igår. Jag antar att de bra tv-programmen börjar försvinna inför sommaren nu. Det blev lite arga snickaren, lite surfande och sedan tidigt i säng med en bra ljudbok i öronen. Mysigt det också!

Till ca 4 portioner
600 g fläskfilé
1 fpk bacon
2 dl crème fraîche
1 dl grädde
100 g ädelost
Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Stek skivorna i lite smör, salta och peppra. Lägg fläskfilén i en ugnsform. Stek bacon i små bitar och strö över fläskfilén. Smula över ädelosten. Vispa samman grädde och crème fraîche och häll över köttet. Om man använder lättgrädde och lätt crème fraîche kan man vispa ner ca 1 msk maizenaredning i gräddblandningen för att få lite tjockare konstistens, med lättvarianterna kan det annars bli lite rinnigt. Gratinera i 200 grader ca 20-25 minuter. Servera med en god potatis och en sallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut