14 maj 2012

Köttfärsröra i pitabröd

Usch, idag har jag världens halsont och känner mig hängig. Det är verkligen typiskt mig att bli sjuk när jag ska ut och resa. Det är bara att hoppas att jag blir bättre innan det är dags för avfärd till Frankrike :)

Nu ska jag snart gå och lägga mig och försöka sova mig frisk. Innan jag kryper ner tänkte jag ge er ett tips på en god och enkel vardagsrätt. Vår middag idag blev pitabröd med köttfärsröra, tomater, spenat, majs och crème fraîche Det var väldigt gott!

Så här gjorde jag min köttfärsröra:
500 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 gul paprika
salt, peppar, paprikapulver, chiliflakes
några basilikablad
1 dl crème fraîche
lite riven parmesanost

Fräs färs och lök i lite smör. Tillsätt krossade tomater, kryddor och smaka av. Skär paprikan i små bitar och tillätt till färsen. Låt puttra en stund, tills paprikan har blivit mjuk. Tillsätt crème fraîche och lite riven parmesanost för en lite rundare smak.

Servera med grönsaker, en klick crème fraîche och pitabröd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut