6 maj 2012

Gräddig glass med jordnötssmör och daim

Åh, vilken god glass vi gjorde igår kväll! Och superenkel att göra var den också! Nästan tråkigt enkel, eftersom jag inte fick användning för min fina glassmaskin :)

Jag har fått receptet av en kollega för längesedan och nu har jag alltså äntligen testat det. Superdupergott!  Jag kan rekommendera att äta en liten portion eller att servera den som tillbehör till något. Glassen är väldigt gräddig, så att bara äta en stor skål glass känns väl mäktigt. Igår åt vi den till jordgubbar och det var väldigt smarrigt! Jag är helt säker på att det också skulle smaka perfekt med en kula av denna sagolika glass till en bit kladdkaka.

Förutom glassens gräddiga smak ger den kondenserade mjölken en touch av kola. Jag smaksatte även min glass med små bitar av jordnötssmör och hackad daim. Mycket bra kombo! Den kommer jag definitiv att göra igen!


Till fyra portioner
2,5 dl vispgrädde
0,5 burk sötad kondenserad mjölk
några matskedar jordnötssmör
1 grovt hackad daim
Vispa grädden så att mjuka toppar bildas. Vänd ner den kondenserade mjölken. Den ska ej kokas innan. Häll upp smeten i en form som tål att frysas. Jag använde mig av ett serveringsfat med kanter, eftersom jag ville att den skulle frysa snabbt, men har man gott om tid kan man lika gärna använda en djupare form, t ex en brödform. Strö över den grovhackade daimen och små, små bitar av jordnötssmör. Rör eller tryck ner smaksättningen i glassen. Ställ i frysen i ca 6 timmar. Om man vill använda en hel burk kondenserad mjölk är det såklart bara att dubbla receptet. För oss räckte det bra med halva mängden, men kanske jag gör en sats till på resterande kondenserad mjölk någon dag :)

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Skriv ut