27 maj 2012

Grillat kött med grekisk sallad!

Hej sommar-Sverige!
Nu är jag på hemmaplan igen. Jag och mina elever har haft en mycket lyckad vistelse i Avignon och två otroligt härliga dagar i Paris! Jag måste säga att trots att jag har varit tvungen att arbeta lite med rättning och betygsättning samt att jag har skrivit klart min hemtenta i helgen har det varit så skönt att komma hem till Sverige.Vilket underbart väder det är! Dessutom går Loreen och Sverige och vinner hela Eurovision song contest. Mycket trevligt!

Igår stod grekiskt på matsedeln här hemma. Vi grillade fläskkött och åt med en grekisk sallad och en tzatziki. Så gott!

Jag brukar ofta marinera mitt kött när vi ska grilla, men igår körde jag den så moderna metoden att "rubba" in kryddor på köttet i stället :) Det är väldigt sällan jag köper färdigkryddat grillkött, jag tycker att det blir så mycket godare när man gör det själv. Igår blandade jag paprikapulver och ett paprikapulver på rökt paprika med kryddorna på bilden nedan. Kryddorna kommer från Santa Marias kryddkvarnar som heter "Extra fine selection of spices" och är favoriter här hemma! Sedan var det bara att gnugga in kryddorna på köttet!Min sallad bestod av en blandad påse små salladsblad, körsbärstomater, rödlök, oliver, vattenmelon och feta. Fräscht och gott!Till köttet serverade vi också några ugnsrostade färska potatisar och morötter. Och ja, tzatziki vet väl alla hur man gör? Det är bara att blanda yoghurt (jag gillar den turkiska bäst) med riven eller finstrimlad gruka (krama gärna ur gurkan i en bit hushållspapper för att inte såsen ska bli för vattnig) och vitlök efter smak. Låt sedan stå och dra ett tag. En riktigt somrig klassiker!  Jag tror bestämt att det blir grillat idag också. Vi har kvar en del kött, men vi får se vad det blir för tillbehör!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut