31 maj 2012

Italienskt!

Ja, ni undrar väl vart jag har tagit vägen... Och jo, jag är hemma från min Frankrike-resa, men det har bara varit så väldigt mycket att göra på jobbet den här veckan. Dels är det mycket att ta igen när man har varit borta en vecka och dels är det dags för betygssättning nu, men jag har faktiskt jobbat på riktigt bra, så i helgen tänkte jag ta ledigt och bara njuta. Jag får nämligen Norrlandsbesök! Ska bli så roligt!

Jag funderar fortfarande på vad jag ska bjuda på för mat... För tillfället står det still i mitt huvud... Det ska tyvärr bli tråkigt väder, så det lär ju inte bli någon repris av förra helgen då vi grillade både lördag och söndag.

På lördagen blev det med grekiska influenser och i söndags lite italienskt tema. Inte genomtänkt överhuvudtaget, jag bara gillar maten i länderna kring Medelhavet :)

Lite småplock medan köttet ligger på grillen är alltid trevligt! I söndags blev det lufttorkad skinka, italiensk salami och taleggio. Självklart i sällskap med en god drink :)


Till köttet serverades en fräsch gratäng med bland annat squash, aubergine, tomater, soltorkade tomater och mozzarella. Jag har gjort den tidigare och den är verkligen god, både som ensamrätt och som tillbehör. Gratängen är dock inte så väldans vacker så den fick endast skymta i bakgrunden :)

Till fyra stora portioner
1 aubergine
1 squash
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g krossade tomater
1 burk konserverade körsbärstomater
4 msk strimlade soltorkade tomater
0,5 dl riven parmesan
250 g mozzarella
några basilkablad

Skär aubergine och squash i skivor och stek dem i lite olivolja, salta dem. Lägg dem i en ugnsform. Stek löken och häll på de konserverade tomaterna, de soltorkade tomaterna, några basilikablad, salta och peppra och låt puttra i några minuter. Häll sedan tomatsåsen över grönsakerna i formen. Strö över den rivna parmesanosten och lägg på tunna skivor av mozzarella. Gratinera i 225 grader i ca 30 minuter, tills gratängen bubblar och har fått fin färg. Servera gärna med en klick crème fraîche. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut