10 maj 2012

Minipajer med brie och mango chutney samt getost och grillad paprika

Kommer ni ihåg minipajerna som jag gjorde i påskas? Jag gjorde en variant med getost och inlagd grillad paprika och en variant med brieost och mango chutney och båda blev så väldigt goda! För några veckor sedan gjorde jag även den med brieost och mango chutney när jag var på tjejkväll med några kollegor och den blev mycket uppskattad. Det är nog inte en paj att äta som enda rätt till middag, men den passar utmärkt på en buffé med annan plockmat. Testa!

Här kommer receptet på brieostpajen!

Till en normalstor paj eller ca 8 minipajer

Pajbotten
100 g smör
3 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk vatten

Fyllning
250-300 g brieost
3 ägg
3 dl grädde
ca 1 dl mango chutney

Arbeta ihop smör, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Låt gärna pajdegen ligga i kylskapet och vila i 30 minuter. Kavla ut degen till en platta som täcker både botten och kanten på en pajform, 24-26 cm i diameter. Klä formen med degen och nagga den med en gaffel. Täck kanterna med ugnsfolie. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 10 min. Ta bort folien. Jag är ofta lat och brukar bara trycka ut pajdegen, inte kavla den, dessutom brukar jag strunta i folie-momentet och det fungerar lika bra ändå :)

Skär skivor av osten och lägg i pajskalet, fördela mango chutney över osten. Vispa samman ägg och grädde. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200 grader  i 30-40 min. Minipajer tar inte lika lång tid. Servera på en buffé eller med lite kallskuret och en sallad!

Till getostvarianten är det bara att byta ut brieost mot getost och mango chutney mot grillad paprika. Också supergott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut