8 juni 2012

Franska bakverk på löpande band

Idag har jag haft en mycket härlig dag med mina fina fransk-elever. Vi har bakat som bara den och fram emot eftermiddagen hade vi lyckats få ihop massor av franska bakverk som eleverna har fått ta med sig hem. Snacka om gott fredagsfika :) Här följer några bilder på elevernas fina bakverk:

Macarons med smak av hallon och vit choklad
Fransk chokladtårta med ett tryffelglasyr och körsbär
Tarte aux abricots et aux cerisesTartelettes au citron

Clafoutis aux cerises - Körsbärsclafoutis

Vilka duktiga elever jag har! Jag är mäkta imponerad av tjejerna som gjorde macarons för det är verkligen inget man gör i en handvändning, det är riktigt svårt! De blev både snygga och utsökt goda! 

Chokladtårtan blev en av favoriterna smakmässigt hos mig. Jag älskar verkligen choklad och den var helt sagolikt god! Den kommer jag att göra själv inom en snar framtid. Mmmm!

Frukttårtan ovan var också otroligt vacker! Duktiga killar som gjorde pajskal och fyllde det med egengjord vaniljkräm och dekorerade med frukt. Snyggt! Och de små citron-tarteletterna är ju supersöta och jag älskar verkligen denna krämiga citronfyllning!

Det var dessutom väldigt roligt att få smaka en clafoutis igen. Det åt jag då och då när jag bodde i Frankrike och jag gillar det skarpt. Det smakar lite som en blandning mellan en väldigt lyxig ugnspannkaka och en lite krämig kaka. Mycket gott!

Jag hoppas att eleverna också är nöjda med dagen. Kanske har de också hittat några nya dessert-favoriter :) Jag återkommer med recept på alla dessa godsaker inom kort!

5 kommentarer:

 1. Jag älskade macaronsen!!! Otroligt kul att göra och goda att äta!

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte absolut att choklad tårtan var godast!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker Chokladtårtan var godast!

  SvaraRadera
 4. Jag ser att det finns fler choklad-galna :)

  Kul att ni gillade den! Receptet kommer senare idag, så kan ni göra den hemma också.

  SvaraRadera
 5. Jag tyckte att chokladtårtan var godast!

  SvaraRadera

Skriv ut