22 juni 2012

Glad midsommar!

Glad midsommar på er allihopa! Här har vi haft en mycket trevlig dag med solsken, skratt, kubbspel, gott vin och tilltugg på altanen, grillning och senare lite sällskapsspel och fikamys. Vi har dock inte intagit någon klassisk sill och snaps, men jag gråter inte, jag är inte värst förtjust i det :)

Vi åt istället små smördegskrustader med avokadoröra och räkor på och en liten toast med röra på kallrökt lax. Mycket gott! Lite senare grillade vi givetvis, en klassiker på midsommarafton :) Det blev marinerad fläskfilé, grönsaksspett och en jättegod hemgjord potatissallad. Recept kommer senare!

Till efterrätt gjorde jag en jordgubbscheesecake på kladdkakabotten. Det låter ju supersmarrigt och det var gott, men jag vet faktiskt inte om jag kommer att göra om den. Kladdkakan blev lite konstig, inte riktigt som en vanlig kladdkaka, och cheesecaken blev lite isig. Antagligen på grund av jordgubbarna som innehåller mycket vätska. Tårtan var i alla fall väldigt vacker, men jag hann inte ta någon fin bild innan den smälte ner... Receptet kommer ifrån
alltommat och ni kan hitta det här

Ha en fortsatt bra kväll och midsommarnatt! 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut