17 juli 2012

Chokladrulltårta med hallonfyllning

God förmiddag! Vad händer idag då? Jag har faktiskt ingen aning vad jag ska hitta på... Kan visserligen behövas en lugn dag, har mycket att fixa med här hemma. När man har varit borta någon vecka finns det alltid en del tvätt att ta itu med :) Om det blir tråkigt väder funderar jag dessutom på att ge mig på att baka baguetter. Fick nämligen en baguetteplåt i födelsedagspresent av svägerksan. Ska bli spännande att prova!

Den här chokladrulltårtan gjorde jag och mamma förra veckan till mitt födelsedagsfika. Jag är egentligen inte mycket för rulltårtor, tycker att de brukar vara lite tråkiga. Men den här blev riktigt smarrig! Choklad och hallon blir sällan fel! Dessutom blir det syrligt och gott av kesellan i fyllningen!

Ha en bra dag!Rulltårta:
3 ägg
1,5 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl vispgrädde
0,5 burk kesella
2 msk socker
2-3 dl hallon

Garnering:
Smält choklad

Sätt ugnen på 250°c. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggvispet. Rör om försiktigt. Bred ut smeten på ugnsplåt med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned på bakpapperet. Pensla med kallt vatten på papperet som kakan har gräddats på och dra försiktigt loss det. Låt kakan svalna under en handduk. Vispa grädden och blanda med kesella och strösocker. Rör tills sist ner hallon. Bred på krämen och rulla ihop från långsidan. Rulla papperet runt om. Vid servering ringlade jag lite smält choklad över rulltårtan. 

3 kommentarer:

  1. Hej en fråga. Står den sig ett dygn i kylen?

    SvaraRadera
  2. Rulltårtan kan absolut stå ett dygn i kylen, men jag vet inte om jag skulle frysa en tårta med vispgrädde som fyllning. Frys kakan och fyll den när du ska servera den.

    SvaraRadera

Skriv ut