22 juli 2012

Havreflarn med vaniljglass och bär

Oj, vilken god efterrätt vi åt igår kväll! Superenkelt var det också! Jag hade köpt hem hallon och jordgubbar som jag hade tänkt äta med lite vaniljglass, men så bakade jag också några havreflarn som jag stoppade ner som en liten skål i varsitt cocktailglas. Sedan på med bär, glass och lite smält choklad. Det höjde efterrätten en aning, jag lovar! Jag älskar verkligen nybakade havreflarn, när de är så där lite mjuksega. Åååh, det är så galet gott!!!

Nehej, nu måste jag återgå till städning... Nu går det inte att skjuta på den längre, imorgon kommer lilla mammsen och hälsar på :)


Havreflarn, ca 30 st små eller 15 st stora
75 g smör
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk mjölk
2 msk ljus sirap
0,5 tsk bakpulver

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda ihop. Klicka ut smeten på bakpappersklädda plåtar. De smälter ut en hel del så lägg dem inte för tätt på plåten. Grädda i ca 5 min i 200 grader. Låt svalna på plåten. 

4 kommentarer:

 1. Vilken fin efterrrätt, den ser jättefestlig ut!

  SvaraRadera
 2. Tack! Och enkelt var det :)

  SvaraRadera
 3. Men oj så gott, måste verkligen prova det! Riktigt fin blogg du har med mycket bra tips och ideér som man verkligen kan behöva ibland!

  SvaraRadera
 4. Kan man ta utan sirap? :)

  SvaraRadera

Skriv ut