25 juli 2012

Kladdig rabarberkaka med vit choklad

Ja, då har mammsen rullat vidare norrut och vi är själva igen. Sitter här och är lite smått rastlös... Vet inte riktigt vad jag ska ta mig för en dag som denna. Det är kanonväder ute, men jag har svårt att bara sitta still, vill liksom göra nåt :) Idag är det exakt två veckor kvar av min semester. Lite konstigt känsla att så mycket av sommaren redan har gått, men jag tycker faktiskt att det ska bli roligt att börja jobba igen. Ser fram emot att träffa mina fina kollegor och att få tillbaka lite rutiner :) Men kanske inte riktigt än, har faktiskt några skojiga saker inplanerade sista semesterveckorna :)

Har ni rabarber kvar i trädgården? Då tycker jag att ni ska baka denna kaka till eftermiddagsfikat! Den här kakan gjorde vi hemma hos min syster för några veckor sedan. Riktigt god! Den blev lite som en kladdkaka i konstistensen och med bitar av rabarber och vit choklad. Ät den gärna lite varm, med en klick vaniljglass.


200 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 dl finhackad rabarber (jag brukar nog ta lite mer)
100 g hackad vit choklad

Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker, blanda i mjöl och till sist det smälta smöret. Strö över rabarbern och chokladen. Tryck gärna ner bitarna lätt i kaksmeten. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.

Kakan ska gärna vara lite kladdig, det är bara gott! Servera gärna med en klick vaniljglass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut