16 juli 2012

Klassiska chokladbollar!

God morgon alla! Ny vecka nya tag, så nu ska jag snart dra iväg till gymmet för ett träningspass! Måste komma tillbaka till mina rutiner, känner jag!

Innan jag drar kommer ett tips på enkel bakning till fikat idag. Chokladbollar! Det kanske låter lite barnkalas, men det är ju bara så gott! Och enkelt! Passar perfekt till lite saft ut på altanen i eftermiddag :) Hoppas bara att det blir lite solsken, är så trött på detta regnande nu!

Ca 25 st
3 dl havregryn
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kallt vatten (eller kaffe)

Garnering:
Kokos, pärlsocker eller strössel

Rör smör och socker smidigt. Tillsätt övriga ingredienser till en deg. Forma till bollar och rulla dem i valfri garnering. Klart!

1 kommentar:

  1. jag har inget kakao så jag brukar bara ta kanel istället för kakao det blir lika gott men kladdigare så innan man gör själva bollarna måste dom in i frysen eller kylen i 10 min.,och sedan kan man göra bollarna mums...

    SvaraRadera

Skriv ut