8 juli 2012

Kolakakor och sega chokladkolakakor!

Godmorgon bloggvärlden! Idag ska jag spendera hela dagen hos min käre far! Jag hoppas på fint väder idag också. Min pappa och hans fru bor så himla vackert och jag skulle gärna vilja kunna passa på att vara ute en stund.

Innan jag drar tänkte jag bara tipsa om dessa goda småkakor. De flesta har säkert bakat kolakakor tidigare och då vet ni ju också hur enkelt och framför allt hur galet gott det är!

Jag bakade dessa förra veckan till vårt födelsedagsfika och gjorde då vanliga kolakakor av halva degen och chokladkolakakor av den andra halvan. Riktigt goda båda två!




100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 dl mjöl
(2 msk kakao)
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Rör smör, socker och sirap krämigt. Rör ner mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och eventuellt kakao. 2 msk kakao är till en hel sats chokladkolakakor. Tryck i hop degen med handen. Dela i två bitar. Rulla ut till 2 lika långa rullar som plåten är. Lägg på bakplåtspapper och platta till. Grädda i ca 15 minuter i 175 g. Se till att inte övergrädda dem, de är godast när de är lite sega! Skär kakorna när de kommer ut ifrån ugnen. Låt svalna.

Ha en skön dag!

7 kommentarer:

  1. Supergoda, brukar göra dem ofta och ha dem till hemmagjord vaniljglass med jordgubbar. Båda smakerna är goda men kolasmaken utan kakao är outstanding!

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

      Radera
  4. Har precis bakat dem med choklad. Så otroligt gott.
    /en som annars inte e jätte förtjust i fika :)

    SvaraRadera
  5. jättegoda ännu godare med lite mer sirap och extramycket vaniljglass och söta och sura bär // från en 14 årig tjej med sin lillasyster på 9 år

    SvaraRadera

Skriv ut