20 juli 2012

Lammfärsbiffar, ugnsrostad sötpotatis och chèvrekräm

Vilket härligt väder! Den där omtalade städningen, den får allt vänta när det är så här härligt ute! Idag har jag spenderat nästan hela dagen på altanen. Väldigt lugnt och skönt! Läst vidare i min spännande bok och kammat hem en vinst i alfapet :)


Det var längesedan jag lagade någon riktig mat här hemma, så ikväll kände jag mig faktiskt riktigt sugen på att fixa en god måltid :) Matlagningen resulterade i supergoda lammfärsbiffar som serverades med ugnsrostad sötpotatis och lök samt en chèvrekräm. Såååå gott!!!

Sötpotatis
Börja med sötpotatisen. Skala sötpotatis (mängd efter eget tycke!) och dela i bitar eller klyftor. Lägg dem på en plåt och ringla över lite olivolja. Rosta i ca 200 grader i ca 30 minuter. Det är supergott att rosta små färska lökar nu när de finns i butiken också! Dela dem i halvor och släng in med potatisen efter halva tiden. Gör under tiden biffarna.

Lammfärsbiffar, 4 portioner
400 g lammfärs
1 ägg
2 msk strimlad grillad paprika på burk samt lite av oljan
några kvistar timjan
paprikapulver, salt, peppar

Blanda färs med ägg och kryddor och forma till biffar. Stek i lite olivolja eller smör några minuter på varje sida tills de känns klara inuti. Om man vill kan man steka dem tills de fått fin färg på ytan och eftersteka dem en stund i ugnen.

Chèvrekräm
125 g chèvre
2 msk crème fraîche

Mosa osten och blanda med crème fraîche. Jag gillar en ganska fast kräm med mycket ostsmak, men om man vill är det ju bara att ta mer crème fraîche!

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut