27 juli 2012

Philadelphiabullar i långpanna

God kväll bloggvärlden! Herregud, vilken dag! Den har bara försvunnit. Har inte hunnit med något blogginlägg förrän nu. På något konstigt vis lyckades jag spendera flera timmar i mataffären på förmiddagen. Ibland kan jag göra det. Älskar att bara gå omkring och titta på alla produkter utan att ha någon som stressar mig :) På eftermiddagen kom grannarna över till oss. Vi grillade och åt och drack gott. Så trevligt!

Det blev tyvärr inga bilder från grillningen. Ibland är det faktiskt skönt att strunta i kameran och all fotografering och bara njuta av maten själv också :) Jag tänkte istället tipsa er om dessa fantastiskt lättgjorda och goda bullar med en fyllning på Philadelphiaost. Detta är ett recept man hittar här och var på nätet, jag använde mig av receptet hos Victoria på Matplatsen. Perfekt att ha med sig i picknick-korgen! Rekommenderas varmt!

ca 30 st
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Fyllning :
150 gram rumsvart smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Värm mjölken till 37 grader och rör ut jästen med det. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Använd en ugnplåt täckt med bakplåtpapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna. Degen är ganska kladdig och lös, men den ska vara så! Täck med en bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter. Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen med mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg. Skär upp i rutor och frys in de som inte ska ätas direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut