29 augusti 2012

Den ultimata vardagsmaten - köttfärssås!

Äntligen blev det lite vanlig hederlig vardagsmat här hemma. Inga smörgåsar idag! Köttfärssås är ju bara så bra! Det går snabbt, är billigt och är så gott!

Imorgon får jag Norrlandsbesök över en natt. Ska bli så roligt! Och självklart, när jag får gäster kan jag ju inte hålla mig ifrån att baka något, så jag tog och svängde ihop en av mina gamla favoritkakor så här på kvällskvisten. Återkommer med mer om det i helgen!

Den ena köttfärssåsen blir aldrig den andra lik här hos mig, men så här gjorde jag idag:

500 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
salt, svartpeppar, chiliflakes, paprikapulver
1 burk krossade tomater
några blad hackad färsk basilika
2 dl crème fraîche
riven parmesan

Hacka lök och vitlök och fräs tillsammans med färsen i en stekpanna. kjrydda färsen och tillsätt tomaterna. Låt puttra några minuter och tillsätt sedan crème fraîche. Servera med pasta och riven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut