2 september 2012

Smulpaj med hallon, vit choklad och kardemumma

En söndag som startade väldigt trist blev helt plötsligt helt underbar! Bästa syster-yster med delar av familj tittade förbi oss på väg norrut igen. Vi har nu ägnat ett par timmar åt att fika, snacka och spela spel! Så trevligt!


Självklart ville jag passa på att baka något gott till fikat tills de skulle dyka upp och vad passar inte bättre än en paj? Det går så snabbt och enkelt att svänga ihop! Pajer av olika slag står högt upp på min lista över favoritfika och just den här pajen kvalar lätt in på toppen :) Receptet kommer från Linneas skafferi och det som skiljer den från en vanlig smulpaj är ett lager av vit choklad som blir så otroligt gott tillsammans med hallonen samt att det finns en liten, liten touch av kardemumma i fyllningen. Otroligt god smak! Testa!

Fyllning:
500 g frysta hallon
1 tsk malen kardemumma
200 g vit choklad

Smulpaj:
150 g kallt smör
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 dl havregryn

Lägg hallonen i botten av en pajform, strö över kardemumman. Hacka chokladen fint och fördela den jämnt över bären. Skär smöret i små kuber och nyp ihop alla ingredienser till en smulig massa. Strö över smulorna. Grädda i 200 grader i cirka 30 minuter eller tills pajen fått fin färg. Servera en stor kula vaniljglass till.

Ikväll ska vi gå ut och äta på Sjökrogen utanför Örebro. Jag har hört mycket om stället, men aldrig varit där, så det ska bli spännande! Rapport kommer senare. Hoppas att jag vågar ta några bilder på maten :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut