22 augusti 2012

Tacopaj

Oj, vilken lång dag på jobbet! Var på plats vid sju i morse och kom precis hem... Är såååå trött nu. Men det är faktiskt skoj att träffa föräldrarna också :)

Ja, eftersom det inte har blivit någon matlagning idag heller får jag helt enkelt bjuda en gammal bild istället :) För några veckor sedan åt vi tacopaj och det är ju bara så gott! Kanske tråkigt och tjatigt, men galet gott! Kanske kan vara ett tips till fredag kväll? Jag är otroligt sugen på en god paj och har varit det länge nu, så det skulle kunna bli något sånt även här...


Pajdeg:
150 g smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 msk kallt vatten

Fyllning
400 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 liten gul lök
4 msk majskorn
1 tomat
3 dl crème fraîche
1,5 dl riven lagrad ost

Nyp ihop pajdegen, blanda i vattnet på slutet. Låt gärna pajdegen vila en stund i kylen. Tryck sedan ut pajdegen i en pajform och förgrädda pajskalet i 175 grader i ca 10 minuter. Stek köttfärs och tillsätt tacokrydda, lök och majs. Lägg köttfärsblandningen i pajskalet. Hacka tomaten i småbitar och strö dem ovanpå köttfärsblandningen. Blanda den rivna osten med crème fraîchen och bred ut den ovanpå köttfärsen. Gratinera pajen i ca 20 minuter, eller till den har fått en härlig färg, i ca 175 grader. Jag serverade pajen med sallad, nachochips och avokadoröra!

1 kommentar:

  1. Finns det nån möjlighet att få tips om hur man kan göra om man inte har tillgång till creme fraiche? Jag befinner mig i USA och Creme fraiche är i princip obefintligt och när man för ovanlighetens skull hittar det så är den extremt mycket surare än den man köper i Sverige. Så himla svårt att laga mat som jag är van vid. :(

    SvaraRadera

Skriv ut