8 september 2012

Oxfilé med ugnsrostade rotfrukter och ädelostsås

En heldag i Västerås och första seminariet på distanskursen avklarad. Skönt, men lite jobbigt också nu när man vet vilka uppgifter man har framför sig denna termin...

Trots min tripp till Västerås hann vi med en mysig kväll här hemma också. Middagen blev lyxig och mycket god. Det är inte ofta vi äter en riktig köttbit, men ikväll slog vi till på stort och tillagade oxfilé, ugnsrostade rotfrukter och en sås med ädelost. Såsen är så enkel att göra och blir gudomligt god! Älskar verkligen ost!

Sås med ädelost, 4 portioner
2 dl grädde eller matlagningsgrädde
1 fpk ädelost
ev. 1 msk maizenaredning

Koka upp grädde och smula ner osten. Lår koka i några minuter tills osten har smält. Om såsen är tunn, red den med lite maizena eller vanligt vetemjöl. Servera till kött eller kyckling. Så gott!

Imorgon blir det träning och sedan tapetrivning här hemma! Nya renoveringsprojekt på gång :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut