21 oktober 2012

Gratinerad getost och färska fikon på frasig botten

Oj, oj, oj, vad längesedan jag bloggade nu :) Men jag lever, jag lovar, det har bara varit så galet mycket, både på jobbet och hemma. Tid för matlagning och bakning har helt enkelt inte funnits, men åh vad jag har längtat. Så igår kväll var det äntligen dags för lite matlagning och en god och lyxig middag här hemma :)

Förrätten blev gratinerad getost och färska fikon på en frasig smördegsbotten. En förrätt precis i min smak! Så otroligt gott!

Till fyra portioner
2 frysta plattor smördeg
1 äggula
1 dl crème fraîche
ca 2+00 g chèvre
4 st färska fikon
ruccola
flytande honung

Sätt ugnen på 225˚C. Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt tina en stund. Gör ett snitt intill kanterna runtom på smördegsplattan. Rör ihop crème fraîche och äggula ochf ördela crème fraicheröran på smördegen, innanför snittet. Smula chèvren och strö över den. Skär fikonen i klyftor och lägg på. Grädda mitt i ugnen tills smördegen är ”puffig” och gyllenbrun, ca 20 minuter. Toppa med ruccolasallad och ringla över lite honung. Servera genast.


Receptet hittade jag på ica.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut