22 oktober 2012

Oxfilé med rödvinssås och chèvrekräm

Måndag idag och jag längtar redan till nästa helg :) Helgerna försvinner alldeles för fort och detta är dessutom sista arbetsveckan innan en veckas lov. Åh, gud så skönt det ska bli med lite ledighet! Behöver verkligen det just nu.

Någon mer som ser fram emot helgen och kanske vill ha lite helginspiration? Testa gärna denna rödvinssås till en god köttbit, så himla god! Vår varmrätt i lördags bestod av oxfilé med en denna sås samt en chèvrekräm. Till detta serverades ugnsstekt potatis och sparris. Vilken lyxig lördagskänsla!

Rödvinssås till 4 portioner:
0,5 rödlök
1 morot
2 skivor bacon
1 msk chilisås
0,5 msk brunt farinsocker
2 dl rött vin
1 lagerblad
ca 5 kvistar timjan
1 msk balsamvinäger
2 dl köttbuljong
lite maizena till redning

Skala och skär morot och rödlök i grova bitar. Skär baconet i bitar. Stek detta i lite smör i en kastrull. Efter några minuter, häll över chilisåsen och farinsockret och låt fräsa med en kort stund. Slå sedan på vinet och tillsätt kryddorna. Koka sedan tills såsen reducerat till häften. Häll till sist i köttbuljongen och balsamvinägern och koka ihop såsen. Ju längre tid desto godare sås! Sila såsen och red gärna av den med lite maizena. Så himla gott!

2 kommentarer:

  1. Längtar alltid till helgen, framförallt till nästa helg :) Vilken middag, ser riktigt gott ut! Bara tre dagar till lov nu! Kram!

    SvaraRadera
  2. Det är inte din dagbok det här.

    SvaraRadera

Skriv ut