28 oktober 2012

Helstekt fläskfilé, sötpotatis med getost och timjan samt balsamicosås

Oj, vilken helg! Vi har fått supermycket gjort i vårt vardagsrum och nu är det faktiskt inte mycket kvar innan det är helt färdigt. Så skönt! Nu på kvällskvisten har vi lyxat till det med en härlig söndagsmiddag. Otroligt gott!Putsa fläskfilén. Stek den runt om i lite smör tills den fått fin färg. Salta och peppra. Lägg filén i en ugnsform och stek färdigt i ugnen till ca 68 grader i innertemperatur. Helst på låg temperatur, 125-150 grader. Idag hade jag dock högre temperatur eftersom jag gjorde potatisen samtidigt. När köttet är klart, låt det gärna vila i lite folie en stund, skär sedan upp den i skivor.

Jag gjorde även en jättegod sås genom att vispa ut lite grädde i stekskyn i stekpannan och tillsatte sedan lite balsamvinäger och soja. Jättegott med balsamvinäger i sås tycker jag!

Till detta serverade jag sötpotatis som jag hade bakat i ugnen. Jag är helt sål på sötpotatis, det är ju bara så gott! Och enkelt! Skala och skär potatisen i avlånga bitar. Lägg på ett bakplåtspapper på en plåt och ringla över lite olivolja. Baka dem i ca 200 grader i ca 30 minuter. När det återstår ca tio minuter smula gärna över lite getost. Dekorera med timjan. Så gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut