7 oktober 2012

Pasta med kräftstjärtar och spenat

Jobba, träna, måla tak, jobba, träna, tapetsera, jobba, träna, städa... Det är ungefär så mitt liv ser ut just nu :)  Men det är roligt också, nu börjar ett nytt vardagsrum att ta form här hemma och det ska bli väldigt spännande att börja inreda det :)

Som jag har sagt tidigare, blir det tyvärr inte mycket spännande matlagning just nu, mest mat som går väldigt snabbt att göra. Häromdagen gjorde jag denna pastarätt med kräftstjärtar och spenat. Superdupersnabbt att göra och väldigt, väldigt gott!




Till 3-4 portioner
70 g färsk spenat
1 vitlöksklyfta
60 g strimlade soltorkade tomater i olja
1 burk kräftstjärtar i lag (170 g)
salt, svartpeppar, ev. lite citron
2,5 dl crème fraîche
valfri pasta

Fräs spenat och vitlök i lite olja. Tillsätt de soltorkade tomaterna i stekpannan. Koka pastan under tiden du gör detta. Låt kräftstjärtarna rinna av och tillsätt dem till spenatfräset. Salta och peppra och smaksätt eventuellt med några droppar citron. Vänd ner crème fraîche och låt såsen puttra någon minut. Servera med nykokt pasta. Riv gärna över parmesanost och lite citronzest. 

2 kommentarer:

  1. Målar tak är precis vad vi också gör! *muttrar något om furutak* Pastan ser väldigt god ut, hmm, kanske skulle fungera med lite saffran i också!

    SvaraRadera

Skriv ut