9 november 2012

Kladdigaste kladdkakan!

Blev det någon kladdkaka på kladdkakans dag i onsdags? Jag är inte så mycket för att hålla mig till speciella dagar utan njöt av en enormt god kladdkaka igår kväll istället :) Jag hade sett receptet i en tidning och det såg så otroligt lockande ut så jag bara var tvungen att testa. Och god, det blev den. Herregud. Lite högre och lite luftigare än vanlig kladdkaka, men otroligt kladdig, len och god. Den kommer jag definitivt att göra igen.

Många andra kladdkakor gör sig bättre efter ett dygn i kylen, men den här kakan var otroligt god att äta lite ljummen med en klick vaniljglass.

10-12 bitar
200 g choklad (jag tog 100 g mörk choklad och 100 g mjölkchoklad)
200 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
2 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop ägg och socker, vispa ej. Smält smöret tills det blir gyllenbrunt. Ta det från plattan och bryt ner chokladen. Rör om tills den har smält. Vispa ner chokladsmöret i äggblandningen. Rör ner saltet. Sikta ner kakao, vaniljsocker och mjöl och blanda ihop. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten Pudra gärna lite florsocker över kakan. Servera den ljummen med en klick vispgrädde eller en kula vaniljglass.

Receptet kommer från Allt om mat.

6 kommentarer:

  1. Det blir bra /Anders

    SvaraRadera
  2. Å va många goda recept. Måste verkligen prova.
    Det här receptet ska skrivas ner.
    Kram J

    SvaraRadera
  3. Å vad många goda recept. Måste pröva denna
    Tack för receptet!

    ha en bra lördag

    /Johanna

    SvaraRadera
  4. Så kladdig och god din kladdkaka verkar vara!!! En kladdkaka går alltid hem!!

    SvaraRadera
  5. Nu ska denna kaka bakas för andra gången. Den är grymt god och påminner om härliga dagar hos er.

    SvaraRadera

Skriv ut