10 november 2012

Kycklingfilé med ädelost och bacon

Ännu en lördag har spenderats på Mälardalens högskola i Västerås. Fonetik i ett andraspråksperspektiv heter delkursen. Hjälp vad svårt det är. Svenska måste vara ett av de absolut svåraste språken att lära sig. Inte ens jag, som modersmålstalare, kan förstå uttalsreglerna :)

Skönt att komma hem och ha en härlig lördagskväll i alla fall. Eftersom det finns så dåligt med tid på vardagarna står matlagning högt på listan på favoritsysselsättningarna på helgen. Ikväll med blev det en kycklingfilé fylld med ädelost och inlindad i bacon. Kycklingen serverade jag med en ädelostsås, potatis och palsternacka. Jättegott!

Till 4 portioner
4 små kycklingfiléer (500-600 g)
125 g ädelost
1 pkt bacon
3 dl grädde

Skär en ficka i varje kycklingfilé och fyll med en rejäl skiva ädelost. Linda baconskivor runt filéerna så att inte osten rinner ut vid stekning. Stek filéerna på ganska hög värme i lite smör så att de får fin färg. Lägg sedan över dem i en ugnsform. Stek färdigt kycklingen i ugnen i ca 20 minuter i 200 grader. Vispa ner grädden i stekpannan och låt bubbla ett tag. Smula ner resten av ädelosten i såsen. Servera kycklingen med rostade rotfrukter, potatis och såsen. Klipp gärna över lite färska örter vid servering. 

Nu är det snart läggdags här. Jag ser fram emot en dag med många aktiviteter imorgon. Tänkte starta dagen på bästa möjliga sätt, med ett träningspass:) Kanske blir det även lite farsdagsfika och på kvällen ska vi på en stand up-show. Ska bli spännande!

1 kommentar:

Skriv ut