1 november 2012

Klassiska mazariner och chokladmazariner

Igår kväll fick jag plötsligt för mig att jag ville baka mazariner :) Mazariner har stått högt upp på baka-listan ett bra tag nu. Det är ju så gudomligt gott med hemgjorda mazariner! Igår blev det klassiska vanliga mazariner, men även en chokladvariant. Båda två var enormt goda.

Jag följde receptet nedan, men i chokladvarianten la jag till ett par matskedar kakao i både mördeg och fyllning. Jag gjorde också en chokladglasyr genom att koka upp ca 0,5 dl vispgrädde och bryta ner 50 g mörk choklad. Det går säkert även lika bra att blanda lite kakao med florsockret.ca 20 st

Mördeg:
200 g rumstempererat smör
5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Fyllning:
400 g mandelmassa
200 g rumstempererat smör
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg

Glasyr:
2 dl florsocker
1,5 msk vatten

Blanda smöret med de övriga ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i ca 20 mazarinformar och ställ dem i kylen.Blanda mandelmassa, socker och smör. Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet. Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till ungefär 2/3. Grädda i 175 grader, i cirka 12-15 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler. Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr. Glasera kakorna när de kallnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut