28 december 2012

Bilder från julen och världens godaste laxröra!

Åh, vad skönt det har varit med ledighet!!! Så otroligt välbehövt! Jag och min man har varit hos min familj i Norrland i en vecka, men är åter på hemmaplan. Det har varit så roligt och så mysigt att få umgås med nära och kära! Men som vanligt är det också väldigt, väldigt skönt att komma hem till sitt eget när man har varit borta. Och tänk, det är faktiskt en vecka kvar av julledigheten! Helt otroligt härligt! Här hemma väntar nu lite fixande inför nyårsfirande med goda vänner och förhoppningsvis lite slappa stunder med te och en bok i soffhörnet. Ska försöka att klämma in lite träning här och där också :)

Här kommer några bilder på vad som har förtärits under juldagarna. Ja, ni ser ju själva, den klassiska julmaten som julskinka, kalvsylta, leverpastej, gravad lax, rökt lax, ägghalvor med räkor på fanns representerad på vårt julbord. Självklart fanns det även sill, potatis, köttbullar, prinskorv, Janssons frestelse och massor av gott bröd och goda ostar. Superdupergott! Tack mammsen!







Ett nytillskott på vårt julbord var min systersons jättejättegoda laxröra, som syns i den lite större glasskålen. Den tycker jag absolut att ni ska testa! Kanske på en lyxig smörgås eller på en toast till förrätt. Passar utmärkt på nyårsmenyn! Jag har inget exakt recept, men ganska simpelt att göra egentligen. Han gjorde först en egen majonnäs med lite citron i. Blandade sedan majonnäsen med finhackad rödlök, varmrökt lax och kallrökt lax i bitar. Smakade av med någon matsked crème fraîche, en massa dill och lite salt och peppar. Så så gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut