19 december 2012

Saffransmuffins med mandelmassa

Åh vilken härlig kväll! Först ett bra träningspass och sedan en välbehövlig storstädning av huset. Då är det skönt att sätta sig ner i soffan sedan kan jag lova :)

Det är lite extra mysigt att baka så här i adventstider tycker jag och ett tips på ett riktigt gott och juligt fikabröd är dessa saffransmuffins med mandelmassa. De blir riktigt saftiga och lite kladdiga. Supergoda, tycker jag!

ca 15 st

2 dl vetemjöl
1 kuvert saffran (0,5 g)
1 tsk bakpulver
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 st ägg
250 g grovt riven mandelmassa
3 msk rom
florsocker till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, saffran och bakpulver i en skål. Vispa smör och socker fluffigt med elvisp i en bunke, tillsätt ägg och riven mandelmassa. Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen och blanda till en jämn smet. Fyll muffinsformar till ca 3/4. Grädda i 10–15 minuter, beroende på storlek på formar.Håll koll och prova med en sticka. Låt svalna. Pudra gärna med florsocker vid servering.

Julen och julledigheten närmar sig verkligen med stormsteg nu och imorgon ska vi ut och äta julbord med goda vänner. Ska bli så trevligt!

4 kommentarer:

  1. Vilka härliga muffins kanske ska baka lite när man blir lite ledig:)

    SvaraRadera
  2. Hej! Vad är det som ligger framför muffinsen? Ser smaskigt ut det med :) /Angela

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kladdiga chokladrutor med knäcktopping!

      Åh, de är supergoda! Fick högsta betyg av hela familjen :)
      De kommer i nästa inlägg! Imorgon!

      Radera

Skriv ut