27 januari 2013

Teriyakimarinerade kycklingspett och nudelwok

Åh, vilken god och fräsch mat det blev till middag ikväll! Massor av färska grönsaker i en härlig wok! Middagen intogs dessutom i soffan framför en av de nya Johan Falk-filmerna. Söndagsmys!

Jag har även bakat en del idag, men det återkommer jag med imorgon, nu är det sängen som gäller :)

Till fyra portioner
ca 500 g kycklingfilé
1 burk teriyakimarinad
jordnötsolja att woka i
1-2 vitlöksklyftor
1 litet broccolistånd
1 förpackning sockerärtor
2 morötter
1 bit purjolök
1 burk minimajs
200 g äggnudlar
sesamfrön

Lägg träspett i blöt. Skär kycklingfiléen i avlånga bitar och marinera den under tiden du förbereder grönsakerna. Skala och hacka vitlök, skala och skär morot i smala strimlor, dela broccolin i mindre bitar, skölj och skär purjolök i ganska stora bitar. Skölj ärtorna.

Sätt ugnen på ca 175 grader. Trä upp kycklingen på spetten och stek dem i lite olja så att de får fin färg runt om. Lägg dem sedan i en ugnsform och stek klart i ugnen. det tar ca 20 minuter, beroende på kycklingbitarnas storlek.

Koka upp vatten till nudlarna. Heta upp ganska rikligt med jordnötsolja i en wokpanna och fräs vitlöken en kort stund. Hälls sedan i alla grönsaker och fräs på ganska hög värme i några minuter. Jag gillar när grönsakerna har kvar lite krispighet, men det är ju en smaksak. Koka under tiden nudlarna. Blanda sedan alltsammans i en stor skål. Strö sesamfrön över. Servera med kycklingspetten.

Jag gjorde dessutom en mycket god kall sås på crème fraîche, majonäs och sambal oelek. Passade mycket bra till!

2 kommentarer:

  1. Har nyss hittat hit och jag har nu lagt MÅNGA av dina recept under min matfavoritmapp :) Jisses så mycket gott du lagar... och allt är i min smak!!!
    Tack för inspiration och nu lär jag inte få ångest under kommande veckoplaneringar!!! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, vad glad jag blir! Vad roligt att du har hittat hit!

      Radera

Skriv ut