1 februari 2013

Lammkotletter med ugnsrostade grönsaker

God fredag! Ett bra träningspass, en härlig middag, ett glas vin och lite choklad efter en tuff vecka, det är inte fy skam det! Kvällens middag blev lammkotletter och ugnsrostade grönsaker med två olika såser. Jättegod middag, även om jag kanske inte tycker att just kotletterna på lammet var särskilt imponerande. Mycket ben och fett och väldigt lite kött. Väldigt mycket jobb, för att peta i sig några små köttbitar :)

Imorgon blir det lite jobb, storhandling och förhoppningsvis lite bakande här hemma. Tyvärr verkar min kameraladdare ha slutat fungera och det gör mig så ledsen. Att behöva använda den gamla kompaktkameran påminde mig verkligen om varför jag köpte mig en ny kamera... Hm, och ska jag baka imorgon, så måste jag ju ha en bra kamera tillgänglig. Det är bäst att jag även planerar in en tripp till en fotobutik imorgon :)


Inspirationen till den här maträtten kommer från senaste numret av Elle mat och vin. Jag fullkomligt älskar den tidningen! Bra recept och otroligt vackra bilder!

Till fyra portioner:
8 st lammkotletter
2 vitlöksklyftor
mynta
timjan
salt, peppar
olivolja
1 squash
1 röd paprika
2 medelstora sötpotatisar
1 rödlök
0,5 aubergine

Ajvar relish-sås:
Crème fraîche och ajvar relish i önskad mängd blandas och smaka av

Getoströra:
Färsk getost, crème fraîche och honung blandas till önskad konstistens och smak. Strö gärna över lite mynta.

Sätt ugnen på 225 grader. Skala, sötpotatisen och skär i kuber. Skär resterande grönsaker i bitar. Fördela alla grönsaker på ett plåt och ringla över olivolja. Hacka vitlöken. Gnugga in vitlök och örter på köttet. Stek köttet hastigt på ganska hög värme i lite smör. Lägg över köttet i en ugnsform. Ställ in den i ugnen när grönsakerna har stått inne i ca 15 minuter. Låt grönsaker och kött stå i ugnen i ytterligare ca 15 minuter. Servera gärna med en kall sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut