23 februari 2013

Smördegsinbakad fläskfilé med ädelost

Sportlovet lider mot sitt slut och idag har jag spenderat dagen på högskolan i Västerås. Tydligen bara för att inse hur mycket jag redan ligger efter i kursen jag läser. Jisses, det är verkligen god tid att börja läsa nu. Men inte idag och inte imorgon :) Nu ska jag njuta av mitt sportlov!

Kvällens middag blev riktigt lyxig och otroligt god. En gammal klassiker. Nämligen smördegsinbakad fläskfilé med ädelost. Fläskfiléen serverades med en sallad, ugnsstekt potatis och en skysås.

Till 4-6 portioner
500 g fläskfilé
1 rulle färdig smördeg
125 g ädelost
1 ägg
ev. sesamfrön till dekorering.

Fläskfiléen är superenkel att göra. Skär fläskfilén i skivor och stek i smör. Salta och peppra. Skär smördegen i fyrkanter, ca 10 x 10 cm. Lägg ca två skivor fläskfilé och en riktigt tjock skiva ädelost på varje smördegsplatta. Stäng paketen och nyp ihop ordentligt. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite sesamfrön. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut