18 februari 2013

Ugnsstekt lax med färskosttäcke samt wokade grönsaker

Usch, vad tråkigt det är att vara förkyld på sitt sportlov... Men, men, då är det ju lika bra att göra andra tråkiga saker så att man får dem gjorda :) Idag har jag varit inne på jobbet och rättat nationella prov. Något som bara måste göras, men som inte hinns med under en vanlig arbetsvecka när man har fullt upp med lektioner. Faktiskt skönt att få lite sånt gjort!

Många efterfrågar mer vardagsmat här på bloggen. Det är lite svårt eftersom jag inte lagar mycket mat på vardagarna och när jag väl gör det lägger jag inte mycket tid på att göra snygg mat som är representabel för bloggen :) Här kommer dock ett försök till att inspirera lite i vardagen. Ugnsstekt lax med ett täcke på Philadelphia vitlök och örter samt wokad vitkål, morot och purjolök. Enkelt, nyttigt och mycket gott!

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg portionsbitar av lax i en ugnsform. Salta och peppra. Bred på ett ganska tjockt täcke av osten. Kör laxen i ugnen i 15-20 minuter, beroende på laxbitarnas storlek. Skär valfri mängd kålrot, morot och purjolök i tunna strimlor och woka i lite olivolja i några minuter tills grönsakerna blir lite mjuka, men fortfarande har kvar lite spänst. Servera till laxen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut