18 mars 2013

Snabba brödbullar med havregryn och russin

Eftersom jag har så otroligt fullt upp med jobb och plugg just nu blev det inte mycket till avancerade brödbak denna helg. Jag kunde dock inte avstå helt och hållet utan svängde ihop dessa jättegoda och snabba brödbullar till söndagsfrukosten. De bakas med bakpulver och liknar scones i konsistens och smak, men dessa har även en trevlig smak av havre och russin. Passar utmärkt med en kopp te på morgonkvisten.



Till 6 ganska stora bullar:
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
1 dl russin
1 msk bakpulver
½ tsk salt
½ dl flytande smör
3 dl filmjölk
1 msk flytande honung

Sätt ugnen på 225°c. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i smör, filmjölkoch honung. Klicka ut degen med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera bröden nygräddade med smör, marmelad och ost.

1 kommentar:

  1. Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
    1 till 10.

    Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

    Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

    Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

    Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

    Hälsningar

    http://www.Fooduel.com

    SvaraRadera

Skriv ut