18 mars 2013

Snabba brödbullar med havregryn och russin

Eftersom jag har så otroligt fullt upp med jobb och plugg just nu blev det inte mycket till avancerade brödbak denna helg. Jag kunde dock inte avstå helt och hållet utan svängde ihop dessa jättegoda och snabba brödbullar till söndagsfrukosten. De bakas med bakpulver och liknar scones i konsistens och smak, men dessa har även en trevlig smak av havre och russin. Passar utmärkt med en kopp te på morgonkvisten.



Till 6 ganska stora bullar:
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
1 dl russin
1 msk bakpulver
½ tsk salt
½ dl flytande smör
3 dl filmjölk
1 msk flytande honung

Sätt ugnen på 225°c. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i smör, filmjölkoch honung. Klicka ut degen med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera bröden nygräddade med smör, marmelad och ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut