2 april 2013

Kladdig citronkaka med vit chokladtryffel

Då var arbetsveckan i gång igen då. Lektioner, möten, utvecklingssamtal och förberedelser inför besök från Frankrike. Det är som vanligt full fart på jobbet :)

Här kommer ännu ett tips på en vårigt fin kaka med smak av citron. Mycket gott!

Kaka:
75 g smör
2 ägg
3 dl socker
2,5 vetemjöl
3 msk citronsaft
rivet skal av en citron

Vit chokladtryffel:
0,5 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 msk smör
några droppar gul karamellfärg

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör ner sockret, äggen och mjölet. Pressa i citronsaft och riv skalet av en citron. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda kakan i 20-25 minuter. Låt svalna. Hacka chokladen i grova bitar. Koka upp grädden och rör ner choklad och en klick smör. Rör om tills det har smält. Droppa eventuellt i lite gul karamellfärg. Bred chokladkrämen på tårtan. Servera med grädde eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut