19 maj 2013

Honungsglaserade rödbetor med parmesan och pinjenötter samt en prästostkräm

Vilken stressig vecka jag har haft... Förutom lite matlagning, en och en annan springtur och Eurovision song contest igår kväll har hela helgen gått åt till att skriva klart en hemtenta. Men nu så, nu är jag äntligen klar. Det är så otroligt skönt!

Dra på trissor, vilken god mat jag lagade igår! Honungsglaserade rödbetor på en bädd av babyspenat med parmesan och rostade pinjenötter. Till detta grillade vi flankstek och gjorde en såååå god prästostkräm. Jag hade först ingen aning om vad vi skulle äta, så detta var en riktig improvisation på vad som fanns i kylskåpet och då är det extra roligt när det blir sådär otroligt gott.


Honungsglaserade rödbetor
ca 500 g rödbetor
lite smör att steka i
lite flytande honung
en påse babyspenat
lite hyvlad parmesanost
ett par matskedar rostade pinjenötter

Som ni ser har jag inget exakt recept, men detta går inte att misslyckas med. Koka rödbetorna med skal på, det tar ca en timma. Spola rödbetorna i kallt vatten och gnugga bort skalet. Dela rödbetorna i kvartar. Bred ut babyspenat på ett stort fat. Torrosta pinjenötter i en stekpanna. Håll koll så att de inte bränns! Fräs upp lite smör i en stekpanna och släng ner rödbetorna. Låt dem fräsa en kort stund. Ringla över lite honung och låt dem glaseras en kort stund. Fördela sedan rödbetorna över spenaten. Hyvla över lite parmesan och strö över pinjenötterna.

Detta går såklart att äta som ensamrätt, men jag kan lova att det smakade utmärkt med en god köttbit till och lite rödvin i glaset. Glöm då för allt i världen inte den goda ostkrämen. Också superenkel att göra. Riv en riktigt, riktigt lagrad prästost på den finaste delen av rivjärnet (eller på ett zestjärn). Rör sedan ner lite crème fraîche och tillsätt lite salt och peppar. Jag tog ca 1 dl riven ost och 3 msk crème fraîche, men det är ju en smaksak.

1 kommentar:

  1. Hej, jag vill gärna komma i kontakt med dig gällande en spännande tävling på ICA.se. Vänligen mejla mig på emil.blomqvist@ica.se för mer information. Mvh Emil Blomqvist, webbredaktör

    SvaraRadera

Skriv ut