23 juni 2013

Squashknyten med brieost och pesto

God kväll! Jag tänkte att jag skulle bjuda på lite mer än bara efterrätten från midsommaraftonens middag hos oss. Dessa supergoda squshknyten som innehåller brieost och egengjord pesto serverades till kycklingspett och en vitlökssås. De kommer jag definitivt göra fler gånger, så testa ni också!!!

 
Fyra portioner
50 g cashewnötter
ca 1 kruka basilika (det beror på hur intensiv basilikasmak man vill ha)
1 vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
0,75-1 dl olivolja
2 små squash
100 g brieost
salt, peppar
ev. olivolja att steka i


Gör peston till fyllningen: Finhacka eller mixa nötterna och basilikan. Pressa ned en liten vitlöksklyfta. Blanda ner parmesan och olja och smaka eventuellt av med lite salt och peppar.
 
Skiva squashen tunt på längden.  Jag använde en osthyvel som gör ganska tjocka skivor. Stek eller grilla dem ca 1 minut så att de blir mjuka och låt dem svalna något. Lägg två skivor squash omlott som ett kors. Lägg en brieostbit i mitten, klicka på lite pesto och vik ihop till ett knyte. Stek eller grilla sedan knytena så att de blir varma och osten smälter lite. Servera på en salladsbädd och strö gärna över lite rostade pinjenötter. Pefekt tillbehör till grillat!
 
Receptet kommer ursprungligen från Allt om mat och första gången jag gjorde dem följde jag även deras recept på mandelpesto. Det gillade jag däremot inte, så denna gång använde jag mig av mitt favoritrecept på pesto :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut