17 juli 2013

Blåbärsgröt

God morgon!
Idag har jag mycket på agendan. Nu på morgonen blir det städning här hemma och förhoppningsvis en promenad. Framåt eftermiddagen eller kvällen blir det lite after work/försenat födelsedagsfirande för mig. Ska bli så trevligt! Där emellan tänkte jag försöka hinna med att njuta av solens strålar samt en bra bok på altanen. Låter som en bra dag!

Har ni testat blåbärsgröt? Denna variant har blivit en ny favorit. Den är god varm som kall och fungerar både som frukost eller lättare lunch så här på sommaren. Jag gjorde en omgång hemma hos mammsen förra veckan och jag tror att den blev uppskattad även där :)

 
Fyra portioner
500 g blåbär
0,75 dl strösocker
4 dl vatten
1,5 dl grahamsmjöl
0,5 tsk salt
 
Koka upp blåbär, socker och vatten. Vispa i mjölet och låt småputtra i 5-10 minuter. Smaka av med lite salt. Servera med mjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut