26 juli 2013

Färsk tortellini med tomatsallad och ett boktips

Semesterveckorna flyger snabbt förbi och nu är det snart bara en ynka vecka kvar av min ledighet. Snart är det dags att börja tänka på lektionsplaneringar, scheman, elever, föräldramöten och mycket annat. Men än så länge trycker jag bort tankarna och njuter av de lediga stunder jag har kvar. Dessa heta dagar har jag spenderat mycket tid på min nya fina altan, i solstolen, med en bok i händerna. För tillfället läser jag Innan floden tar oss som jag fick när jag fyllde år. Romanen är skriven av Helena Thorfinn och utspelar sig i Dhaka, Bangladesh. Perspektivet skiftar från kapitel till kapitel och man får följa såväl ambassadörers och biståndsarbetares relativt lyxiga liv som lokalbefolkningens fattigdom och utsatthet. En bok som verkligen berör och berättar. Jag gillar den och även om jag bara har kommit halvvägs vågar jag påstå att den verkligen är läsvärd.
 
Enkel mat är välkommet sådana här otroligt varma dagar. Färsk pasta är ett snabbt och gott alternativ och jag tycker faktiskt inte att man behöver ha särskilt mycket till. Här serverade jag tortellini fyllda med pesto med lite riven pecorino-ost och en enkel tomat och basilikasallad. Jag älskar verkligen basilika!

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut