29 juli 2013

Marinad med persika

Det härliga vädret bara fortsätter! Det har verkligen varit ett underbart sommarväder här i år. Varmt och soligt nästan varje dag. För oss har det även inneburit många grillkvällar. Så härligt! Ikväll marinerade jag kycklingfilé i en marinad på persikor och sambal oelek. Supergott! Till kycklingen åt vi en sallad med honungsmelon, avokado, groddar, bacon och smulad ädelost. Bacon och ädelost passade otroligt bra till den lite söta kycklingmarinaden.

 
Marinad med persika:
2 vitlöksklyftor
1 burk konserverade persikohalvor
2 tsk sambal oelek
1 citron (saften)
2 msk soja
0,5 tsk svartpeppar
 
Hacka eller pressa vitlöksklyftorna. Mixa ihop allt till en slät marinad. Häll marinad på det som ska marineras och förvara i kylen i några timmar. Ta fram köttet i god tid innan det ska grillas. Salta köttet och grilla!
 
Det blir rätt mycket marinad, men det går bra att förvara marinaden i kylen i ca en vecka. Eller gör halv sats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut