18 juli 2013

Superdryck med citron och ingefära!

Åh, så varmt och härligt väder det är just nu! Helt underbart! Jag startade min dag med en lugn och mysig promenad vid naturreservatet Oset här i Örebro. Otroligt vacker och rofylld miljö! Nu tänkte jag ägna resten av dagen till att slappa på altanen och fortsätta i min bok.

När det är så här varmt är inte ens jag särskilt sugen att äta, vill helst bara dricka och då är det lite roligt att göra iordning något spännande att ställa fram istället för det traditionella isvattnet. När jag var hemma hos familjen förra veckan fick jag smaka en god dryck med citron och ingefära. Min pappas fru hade gjort den när vi var där och hälsade på. Jag fick receptet och det dröjde bara någon dag innan jag och mamma testade att göra drycken. Den kan beskrivas som ganska intensiv i smaken, men otroligt fräsch och den känns verkligen som en riktig hälsoboost. Ingenting man dricker mängder av för att släcka törsten, men väldigt god att ta ett litet glas av då och då. Den kommer jag definitivt att göra igen!150 g färsk ingefära
4 msk muscovado-socker eller råsocker
2 citroner, tvättade och skalade
1 extra citron
1 liter kolsyrat mineralvatten
 
Riv ingefäran grovt. Lägg den i en skål och strö över sockret, lägg i citronskal av två citroner och stöt allt med en mortel i 10 sekunder. Pressa de tre citronerna ner i skålen. Häll i mineralvattnet. Låt det dra i ca 10 minuter. Sila drycken och späd eventuellt med mer mineralvatten. Servera gärna med myntablad.
 
Receptet kommer ursprungligen från Jamie Oliver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut