4 augusti 2013

Köttfärsfyllt lantbröd

Godkväll! Denna helg har det inte blivit mycket matlagning för min del. Vi är nämligen nyss hemkomna från en helg hos nära och kära i Stenungssund och har blivit servade och bortskämda hela helgen.

Ett tips på en enkel och supergod middag är detta fyllda bröd som jag gjorde för några veckor sedan. Receptet har jag hittat hosVictoria på matplatsen och jag kan verkligen rekommendera det! Det här är en supergod rätt som passar både som en enkel middag och till mer festliga tillfällen. Härliga italienska smaker på köttfärsröran!


 
Till 1 bröd:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater
500 köttfärs
smör att steka i
1 burk krossade tomater
1 kruka färsk basilika
salt, peppar
en nypa socker
1 dl blandade oliver utan kärnor
125 g mozzarella
150 g riven ost
1 lantbröd eller liknande
 
Hacka lök, vitlök och soltorkade tomater. Stek färsen med löken och tillsätt sedan krossade tomater, soltorkade tomater och basilika. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt, peppar och socker. Ställ åt sidan och låt svalna något.
 
Skär av ett lock på brödet och gröp ur det tills det återstår en kant på ca 2 cm runtom. Hacka oliverna och skär mozzarellan i bitar. Blanda ner riven ost, mozzarella och oliver i köttfärsblandningen och fyll brödet med detta. Lägg på locket och slå in brödet i aluminiumfolie. Ställ in breödet i ugnen i 175 grader i ca 30 min, tills det är genomvarmt.
 
För oss blev det massor av köttfärsröra kvar, som inte fick plats i brödet. Den har vi frusit in och tänkte använda snart igen. Jag tog inte heller i närheten av så mycket ost som receptet anger, tycker att det var väl mycket, men smaken är som baken :)
 

1 kommentar:

Skriv ut