Med detta sagt kommer då ett recept på ett nyttigt och supersmarrigt knäckebröd som jag verkligen tycker att ni ska testa. Det är superenkelt att göra och det blir underbart gott! Tack kära mamma för receptet!
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
1 dl majsmjöl
1 dl mandelmjöl
0,5 tsk salt
2,5 dl vatten
0,5 dl rapsolja
ev. 0,5 tsk flingsalt
Blanda alla fröer, tillsätt mjölsorterna och salt och rör om. Rör i oljan. Koka upp vattnet och slå det heta vattnet över fröblandningen. Bred ut smeten tunt på ett bakplåtspapper i en långpanna. Strö eventuellt lite flingsalt över knäckebrödet innan du gräddar det. Grädda i 150 grader i ca 60 minuter.
Vilket gott knäcke, det ska jag verkligen testa!!!
SvaraRaderaKram