6 augusti 2013

Fröknäcke

Jaha, då var det snart dags att återvända till vardagen. Efter sju veckors semester är det imorgon dags att börja jobba igen. Jag älskar mitt jobb och gillar de rutiner som kommer med vardagen, så det känns faktiskt helt okej. I och med jobbstart blir det även en liten skärpning på matfronten här hemma. Jag har nog aldrig varit med om en sommar när jag har fikat och mumsat så mycket :) Tyvärr har det även satt sina spår runt midjan... Så nu är det dags att komma in i lite bättre rutiner och bättre vardagsmat igen.

Med detta sagt kommer då ett recept på ett nyttigt och supersmarrigt knäckebröd som jag verkligen tycker att ni ska testa. Det är superenkelt att göra och det blir underbart gott! Tack kära mamma för receptet!


Till en stor långpanna:
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
1 dl majsmjöl
1 dl mandelmjöl
0,5 tsk salt
2,5 dl vatten
0,5 dl rapsolja
ev. 0,5 tsk flingsalt

Blanda alla fröer, tillsätt mjölsorterna och salt och rör om. Rör i oljan. Koka upp vattnet och slå det heta vattnet över fröblandningen. Bred ut smeten tunt på ett bakplåtspapper i en långpanna. Strö eventuellt lite flingsalt över knäckebrödet innan du gräddar det. Grädda i 150 grader i ca 60 minuter.

1 kommentar:

Skriv ut