19 oktober 2013

Snabbt frukostbröd med kvarg

God morgon! Åh, så härligt det är med helg! Jag älskar att stiga upp ganska tidigt på helgmorgnarna och baka något snabbt och enkelt bröd till frukost. Scones är ju perfekta för detta ändamål, men dessa små brödbullar är ett mycket bra alternativ. Snabbt som tusan går det! Och med kvarg i degen blir de extra saftiga!

Nu är det städning som gäller för min del. Ha en bra lördag!

Till 12 små bullar
2 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
250g kvarg
2 msk smält smör
1 ägg
ca 1 dl russin

Sätt ugnen på 225°C. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner kvarg, smör och ägg. Klicka ut smeten i muffinsformar/bullformar. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Sist jag gjorde detta gjorde jag sex stycken lite större bullar i stora muffinsformar, det blev jättebra också. Om du gör så, tänk på att öka gräddningstiden. Känn med en provsticka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut