11 oktober 2013

Rabarbergrottor

Då var det helg igen! Så otroligt skönt! Jag behöver verkligen lite vila och avkoppling nu, det har varit en hektisk och intensiv vecka på jobbet. Tyvärr blir det inte mycket matlagning eller bakning när det är så här mycket att göra, men på helgerna brukar jag försöka att hinna med min favoritsysselsättning :)

Ikväll bjuder jag på ännu mera småkakor! Jag älskar klassiska mördegskakor, det är så gott! Ni som följer min blogg vet att jag älskar att baka olika varianter på dessa "mördegsgrottor". Denna gång blev med en fyllning rabarber. Supergott!

Ca 40 kakor
200 g rabarber
1 dl + 2 dl strösocker
300 g smör, rumsvarmt
6 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
ev. 50 g vit choklad

Ansa och skär rabarbern i små bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt 1 dl socker. Låt koka utan lock ca 10 min, till en tjock kompott. Låt kallna. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och 2 dl socker poröst. Tillsätt mjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver. Blanda snabbt ihop till en deg. Forma runda kulor av degen och lägg dem i småbrödsformar ställda på en plåt. Gör en liten grop i varje degkula och fyll med rabarberkompott. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 min. Låt kallna på galler. Smält den vita chokladen och ringla över kakorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut