7 november 2013

Beef chili

Det här måste nog vara det längsta uppehåll jag någonsin har gjort från bloggandet. Oj, vad längesedan det var! Det har varit en period med otroligt mycket att göra och samtidigt en väldig trötthet. Men åh så jag saknar att blogga!

För någon vecka sedan hade jag i alla fall höstlov och det var otroligt skönt att få vila upp sig och hinna ikapp med lite av det jag låg efter med. Självklart blev det också lite bakning och matlagning under lovet. Långkok är perfekta när man har mycket tid hemma. Den här gången testade jag en chili på grytbitar som fick koka länge, tills köttet blev riktigt mört. Jag åt chilin i hemgjorda majstortillas med salsa och avokadoröra. Riktigt, riktigt gott! Det kommer jag definitivt att göra igen!
ca 1 kg högrev eller grytbitar
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 röd chili
0,5 tsk salt
2 tsk malen spiskummin
2 tsk chilipulver
2 tsk oregano
1 msk honung
0,5 dl chilisås
33 cl ljus öl
2 msk konc oxfond

Skär köttet i bitar. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Hacka löken. Bryn löken i lite smör i en gryta. Tillsätt köttet och låt fräsa med en stund. Tillsätt sedan övriga ingredienser. Låt koka under lock ca 2,5 timmar. Dra gärna isär köttet så att det blir trådigt och blandar sig med såsen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut