12 november 2013

Majstortillas

Oj, vilken härlig och händelserik helg vi har haft. Direkt efter jobbet på fredagen bar det av till huvudstaden. För första gången i mitt liv såg jag en föreställning på folkoperan. Väldigt bra faktiskt! Resten av helgen bestod av shopping, restaurangbesök och en av de bästa hotellfrukostarna någonsin! Men nu är det återigen vardag och full fart på jobbet.

Här kommer receptet på de majstortillas jag gjorde till min chili. Riktigt enkelt, bara att röra ihop smeten och sedan grädda i torr stekpanna. Väldigt, väldigt gott!

Till åtta bröd
2 dl mjölk
1 1/2 dl fint majsmjöl
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk rapsolja

Hetta upp mjölken och rör ner majsmjölet. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt mjölkblandningen och oljan och arbeta ihop till en smidig deg, lättast gör man det med händerna.  Dela degen i åtta bitar och låt dem vila invirade i plastfolie ca 30 min i rumstemperatur. Kavla ut varje degbit till rundlar, ca 20 cm i diameter. Grädda dem en i taget i en het, torr stekpanna ca 30 sekunder på varje sida. Täck över de nygräddade tortillabröden med en ren handduk så att de ­håller sig mjuka och varma till ­servering

Recpetet kommer från alltommat.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut