25 april 2014

Köttbullar i krämig paprikasås

Åh, vilket underbart väder vi har i Örebro just nu! Rena rama sommarvärmen! Och det verkar hålla i sig, så i helgen blir det nog trädgårdsarbete och grillat på altanen.

Kvällens middag blev otroligt god. Kanske lite svårt att se vad det är, men bilden ska föreställa spagetti med två stora köttbullar i en krämig paprikasås. Självklart med lite riven parmesan på toppen. Jag har gjort detta tidigare, men ändrade faktiskt lite i receptet denna gång och jag tycker nog att det blev ännu bättre. Mums! Skulle vilja äta detta imorgon igen :)


Köttbullar:
1 dl vatten
0,5 dl ströbröd
500 g nötfärs
salt, peppar, paprikapulver
1 ägg

Sås:
4 dl matlagningsgrädde (eller vispgrädde+mjölk)
3 msk ajvar relish
salt, peppar
0,5 dl hackad färsk basilika 

Blanda vatten och ströbröd i en skål. Låt stå och svälla i ca tio minuter. Tillsätt sedan resten av ingredienserna till köttbullarna och blanda väl. Rulla till ganska stora bullar. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek bullarna på medelvärme runtom i några minuter, de behöver inte bli genomstekta. Häll sedan på grädden och smaksätt med ajvar relish och lite salt och peppar. Rör ner basilika i såsen. Låt puttra i 5-10 minuter så att köttbullarna blir genomstekta och såsen krämig. Om du vill ha såsen tjockare, tillsätt lite redning. Servera med spagetti. Riv gärna över lite parmesanost och dekorera med några extra basilikablad vid servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv ut